21.11.22

Ι. Νέα Σκήτη

   Ανοίξτε τον χάρτη  μεγαλύτερο σε νέα καρτέλα  κάνοντας κλικ πάνω   δεξιά στο τετραγωνάκι  

 

ο καιρός στη Νέα Σκήτη www.accuweather.com

Η Νέα Σκήτη είναι εξάρτημα της Ι.Μ. Παύλου και απέχει από αυτήν 45 λεπτά με τα πόδια(2,5χλμ.) . Στην περιοχή ήδη από τον 10ο αιώνα ασκητεύουν μοναχοί αλλά ποιο ψηλά από την σημερινή της θέση στο σημείο της Καλύβης των Αγ. Αναργύρων. Αργότερα τον 11ο αιώνα η ησυχαστική κοινότητα μεταφέρετε χαμηλότερα στην περιοχή της Καλύβης της Υπαπαντής και την ίδια περίοδο φτιάχνετε και ο πύργος (1150) . Με βάση τα έγραφα που υπάρχουν στο Κυριακό της σκήτης η επίσημη ίδρυση της γίνεται 15 Μαρτίου του 1753 με της ονομασία Νέα Σκήτη και είναι ιδιόρρυθμη. Η ονομασία Νέα Σκήτη προϋπήρχε και αναφέρεται σε σιγίλιο του Πατριάρχη Κυπριανού το 1708. Πολλές φορές αναφέρεται και σαν Σκήτη του Πύργου σε κάποια έγραφα . Το Κυριακό της είναι αφιερωμένο στην Γέννηση της Θεοτόκου και είναι κτίσμα του 1730 ενώ το καμπαναριό φτιάχτηκε το 1812. Πίσω από το Κυριακό βρίσκεται ο κοιμητηριακός ναός των Αγ. Πάντων και το οστεοφυλάκιο. Σχεδόν όλες οι καλύβες έχουν ενσωματωμένο Ιερό ναό στον οποίο οι μοναχοι κάνουν της καθημερινές ακολουθίες. Οι μοναχοί της Νέας Σκήτης κατά κύριο ασχολούνται με την αγιογραφία.Η σκήτη έχει και ένα μικρό αρσανά.

Οδηγίες για τους χάρτες παράδειγμα

Οδηγίες χρήσης για τους χάρτες

Κάνοντας κλικ στο τετραγωνάκι στη πάνω αριστερή γωνία του χάρτη ανοίγει το "Υπόμνημα / Legend " όπου μπορείτε να βρείτε όλα τα σημεία ενδιαφέροντος . Για να δείτε πληροφορίες και φώτο για αυτά τα σημεία κάντε κλικ. Επίσης κάνοντας κλικ στην γραμμή της διαδρομής στον χάρτη ανοίγει καρτέλα με πληροφορίες. Στην πάνω δεξιά γωνία του χάρτη το πρώτο σύμβολο είναι για να "μοιραστείτε / share" τον χάρτη όπου θέλετε και κάνοντας κλικ στο σύμβολο αμέσως μετά ανοίγει ο χάρτης στο πρόγραμμα περιήγησης που έχετε. Από το πρόγραμμα περιήγησης επίσης μπορείτε να ανοίξετε τον χάρτη στο Google Earth και να βλέπετε (αν έχετε σήμα κινητής τηλεφωνίας) εκτός απο την διαδρομή και το στίγμα σας πάνω στον χάρτη. Αυτό είναι πολύ χρήσιμο γιατί μπορείτε να βλέπετε σε πραγματικό χρόνο που βρίσκεστε. Επίσης καλό είναι να διαβάσετε το παρακάτω άρθρο με συμβουλές για την πεζοπορία στο Άγιον Όρος.
Στο ημερολόγιο που ακολουθει μπορείτε να δείτε σε κάθε ημέρα την αντίστοιχη ημερομηνία για το παλαιό ημερολόγιο.

Εκδοχή του σαιτ για κινητά εδώ athosmaps.blogspot.com


Athos Maps download

ΠΡΟΣΟΧΗ

Η αναδημοσίευση υλικού όπως κείμενα ,αρχεία pdf, χάρτες ,φωτογραφίες κλπ. επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται σαν πηγή με ενεργό λινκ το www.agionorosroutes.blogspot.com