18.1.23

Περιήγηση στο Άγιο Όρος με το Athos Maps

  Το Athos Maps  είναι ένας πλήρης χάρτης και ένα σύνολο εργαλείων που θα σας βοηθήσει να προγραμματίσετε και να οργανώσετε την επίσκεψή και διαμονή σας στο Άγ. Όρος. Στο Athos Maps θα βρείτε μαζεμένες ότι πληροφορίες χρειάζεστε για τις Μονές , τις Σκήτες και σχεδόν για όλο το Άγ. Όρος οργανωμένες με έναν τελείως διαφορετικό τρόπο. Η εμφάνιση των πληροφοριών γίνετε στο περιβάλλον του Google Earth και του Google Maps δυο προγραμμάτων που έχουν όλα τα σύγχρονα κινητά και τάμπλετ προ εγκαταστημένα αλλά και αν δεν υπάρχουν στην συσκευή σας μπορείτε εύκολα να τα κατεβάσετε δωρεάν. Υπάρχουν πληροφορίες , χρήσιμα τηλέφωνα , διαδρομές που μπορείτε να κάνετε αλλά και σύντομες περιγραφές για αυτά που βλέπετε γύρω σας είτε είστε σε κάποια από τις 20 Μονές είτε είστε σε κάποια Σκήτη αλλά και για όλους τους Μοναστικούς Οικισμούς και Ησυχαστικές περιοχές του Αγ. Όρους. Το Athos Maps μπορείτε να το  κατεβάσετε εδώ και να το χρησιμοποιήτε ΔΩΡΕΑΝ.










Στο βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να δείτε ενα παράδειγμα της χρήσης του Athos Maps



Κάνοντας κλικ στο σήμα του Google Earth ή στο Qrcode , ξεκινάει η περιήγηση σας.




</p>

Οδηγίες για τους χάρτες παράδειγμα

Οδηγίες χρήσης για τους χάρτες

Κάνοντας κλικ στο τετραγωνάκι στη πάνω αριστερή γωνία του χάρτη ανοίγει το "Υπόμνημα / Legend " όπου μπορείτε να βρείτε όλα τα σημεία ενδιαφέροντος . Για να δείτε πληροφορίες και φώτο για αυτά τα σημεία κάντε κλικ. Επίσης κάνοντας κλικ στην γραμμή της διαδρομής στον χάρτη ανοίγει καρτέλα με πληροφορίες. Στην πάνω δεξιά γωνία του χάρτη το πρώτο σύμβολο είναι για να "μοιραστείτε / share" τον χάρτη όπου θέλετε και κάνοντας κλικ στο σύμβολο αμέσως μετά ανοίγει ο χάρτης στο πρόγραμμα περιήγησης που έχετε. Από το πρόγραμμα περιήγησης επίσης μπορείτε να ανοίξετε τον χάρτη στο Google Earth και να βλέπετε (αν έχετε σήμα κινητής τηλεφωνίας) εκτός απο την διαδρομή και το στίγμα σας πάνω στον χάρτη. Αυτό είναι πολύ χρήσιμο γιατί μπορείτε να βλέπετε σε πραγματικό χρόνο που βρίσκεστε. Επίσης καλό είναι να διαβάσετε το παρακάτω άρθρο με συμβουλές για την πεζοπορία στο Άγιον Όρος.
Στο ημερολόγιο που ακολουθει μπορείτε να δείτε σε κάθε ημέρα την αντίστοιχη ημερομηνία για το παλαιό ημερολόγιο.

Εκδοχή του σαιτ για κινητά εδώ athosmaps.blogspot.com


Athos Maps download

ΠΡΟΣΟΧΗ

Η αναδημοσίευση υλικού όπως κείμενα ,αρχεία pdf, χάρτες ,φωτογραφίες κλπ. επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται σαν πηγή με ενεργό λινκ το www.agionorosroutes.blogspot.com