19.11.22

Ι. Σκήτη Τιμίου Προδρόμου (Ρουμανική)

   Ανοίξτε τον χάρτη  μεγαλύτερο σε νέα καρτέλα  κάνοντας κλικ πάνω   δεξιά στο τετραγωνάκι  

 

ο καιρός στην Σκήτη Τιμίου Προδρόμου www.accuweather.com

H Ιερά Σκήτη Τιμίου Προδρόμου λεγόμενη και Ρουμανική βρίσκεται στην περιοχή της Βίγλας τέσσερα χλμ. νότια της Ι.Μ. Μεγίστης Λαύρας της οποίας είναι εξάρτημα. Στην θέση της μέχρι και το 1854 υπήρχε το Ιερό Κελί του Τιμίου Προδρόμου .Στη συνέχεια το 1856 ιδρύεται η Σκήτη από Μολδαβούς πατέρες με Πατριαρχικό Σιγίλλιο του Πατριάρχου Κυρίλλου Ζ΄. Είναι κοινοβιακής μορφής και θυμίζει περισσότερο Μοναστήρι αφου ¨εχει κτιριακή μορφή και οργάνωση αντίστοιχη. Το Κυριακό που βρίσκεται στο κέντρο του αύλειου χώρου είναι κτίσμα του 1857 και είναι αφιερωμένο στη Βάπτιση του Κυρίου. Εχει πλούσια βιβλιοθήκη τα βιβλία της οποίας κατά κύριο λόγω είναι στα Ρουμανικά και επίσης διαθέτει νοσοκομείο ,ξυλουργείο, μαγειρείο , φούρνο, τράπεζα, Αρχονταρίκι και ότι άλλο είναι απαραίτητο για της κοινοβιακή ζωή των πατέρων . Στο περιβάλλοντα της μονής χώρο βρίσκεται ο Ι. Ναός του Τιμίου Προδρόμου που ήταν το αρχικό Κυριακό. Στην Ι. Σκητη σήμερα μονάζουν περίπου 25 πατέρες κατά κύριο λόγω Ρουμανικής καταγωγής. Από την σκήτη ξεκινάει λιθόστρωτο μονοπάτι μέχρι τον Αρσανά της (2 περίπου χλμ.) όπου υπαρχει και ο φάρος του ακρωτηρίου Άκραθως.

Οδηγίες για τους χάρτες παράδειγμα

Οδηγίες χρήσης για τους χάρτες

Κάνοντας κλικ στο τετραγωνάκι στη πάνω αριστερή γωνία του χάρτη ανοίγει το "Υπόμνημα / Legend " όπου μπορείτε να βρείτε όλα τα σημεία ενδιαφέροντος . Για να δείτε πληροφορίες και φώτο για αυτά τα σημεία κάντε κλικ. Επίσης κάνοντας κλικ στην γραμμή της διαδρομής στον χάρτη ανοίγει καρτέλα με πληροφορίες. Στην πάνω δεξιά γωνία του χάρτη το πρώτο σύμβολο είναι για να "μοιραστείτε / share" τον χάρτη όπου θέλετε και κάνοντας κλικ στο σύμβολο αμέσως μετά ανοίγει ο χάρτης στο πρόγραμμα περιήγησης που έχετε. Από το πρόγραμμα περιήγησης επίσης μπορείτε να ανοίξετε τον χάρτη στο Google Earth και να βλέπετε (αν έχετε σήμα κινητής τηλεφωνίας) εκτός απο την διαδρομή και το στίγμα σας πάνω στον χάρτη. Αυτό είναι πολύ χρήσιμο γιατί μπορείτε να βλέπετε σε πραγματικό χρόνο που βρίσκεστε. Επίσης καλό είναι να διαβάσετε το παρακάτω άρθρο με συμβουλές για την πεζοπορία στο Άγιον Όρος.
Στο ημερολόγιο που ακολουθει μπορείτε να δείτε σε κάθε ημέρα την αντίστοιχη ημερομηνία για το παλαιό ημερολόγιο.

Εκδοχή του σαιτ για κινητά εδώ athosmaps.blogspot.com


Athos Maps download

ΠΡΟΣΟΧΗ

Η αναδημοσίευση υλικού όπως κείμενα ,αρχεία pdf, χάρτες ,φωτογραφίες κλπ. επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται σαν πηγή με ενεργό λινκ το www.agionorosroutes.blogspot.com