16.11.22

Καρυές

   Ανοίξτε τον χάρτη  μεγαλύτερο σε νέα καρτέλα  κάνοντας κλικ πάνω   δεξιά στο τετραγωνάκι  

 

ο καιρός στις Καρυές www.accuweather.com

Για πάνω από 11 αιώνες οι Καρυές είναι η πρωτεύουσα και το διοικητικό κέντρο της Αθωνικής μοναστικής πολιτείας. Εδώ βρίσκονται συγκεντρωμένες όλες οι δημόσιες υπηρεσίες όπως Αστυνομία , ΕΛ.ΤΑ., Πυροσβεστικη , Ιατρικό κέντρο ,η πολιτική διοίκηση του Αγίου Όρους ο Ο.Τ.Ε. αλλά και πολλά καταστήματα για την εξυπηρέτηση των προσκυνητών και των μοναχών πού διαμένουν στις Καρυές .Στις Καρυές διαμένουν οι αντιπρόσωποι των δεκαεννέα απο τις είκοσι μονές, σε κτίρια που ονομάζονται Αντιπροσωπεία ή Κονάκια. Η Ιερά Μονή Κουτλουμουσίου δεν έχει Κονάκι γιατί απέχει μόλις 5 λεπτά με τα πόδια από τις Καρυές. Ο κεντρικός ναός των Καρυών είναι ο Ιερός Ναός του Πρωτάτου, που τιμάται στη μνήμη της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Ιερό Βήμα του οποίου βρίσκεται και η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας, το Άξιον Εστί. Απέναντι από το Πρωτάτο βρίσκεται το κτίριο όπου συνεδριάζει η Ιερά Κοινότης. και ο Μεσαιωνικός πύργος όπου φυλάσσονται πολλά έγγραφα, μεταξύ των οποίων τα «Τυπικά» του 972 και του 1045, τα οποια φέρουν τις υπογραφές των αυτοκρατόρων Ιωάννου Τσιμισκή και Κωνσταντίνου Μονομάχου, αντιστοίχως. Πέντε λεπτα με τα πόδια από τις Καρυες βρίσκεται η Ι. Σκήτη του Αποστόλου Ανδρέα (Σεράι) και η Αθωνιάδα Σχολή. 

Οδηγίες για τους χάρτες παράδειγμα

Οδηγίες χρήσης για τους χάρτες

Κάνοντας κλικ στο τετραγωνάκι στη πάνω αριστερή γωνία του χάρτη ανοίγει το "Υπόμνημα / Legend " όπου μπορείτε να βρείτε όλα τα σημεία ενδιαφέροντος . Για να δείτε πληροφορίες και φώτο για αυτά τα σημεία κάντε κλικ. Επίσης κάνοντας κλικ στην γραμμή της διαδρομής στον χάρτη ανοίγει καρτέλα με πληροφορίες. Στην πάνω δεξιά γωνία του χάρτη το πρώτο σύμβολο είναι για να "μοιραστείτε / share" τον χάρτη όπου θέλετε και κάνοντας κλικ στο σύμβολο αμέσως μετά ανοίγει ο χάρτης στο πρόγραμμα περιήγησης που έχετε. Από το πρόγραμμα περιήγησης επίσης μπορείτε να ανοίξετε τον χάρτη στο Google Earth και να βλέπετε (αν έχετε σήμα κινητής τηλεφωνίας) εκτός απο την διαδρομή και το στίγμα σας πάνω στον χάρτη. Αυτό είναι πολύ χρήσιμο γιατί μπορείτε να βλέπετε σε πραγματικό χρόνο που βρίσκεστε. Επίσης καλό είναι να διαβάσετε το παρακάτω άρθρο με συμβουλές για την πεζοπορία στο Άγιον Όρος.
Στο ημερολόγιο που ακολουθει μπορείτε να δείτε σε κάθε ημέρα την αντίστοιχη ημερομηνία για το παλαιό ημερολόγιο.

Εκδοχή του σαιτ για κινητά εδώ athosmaps.blogspot.com


Athos Maps download

ΠΡΟΣΟΧΗ

Η αναδημοσίευση υλικού όπως κείμενα ,αρχεία pdf, χάρτες ,φωτογραφίες κλπ. επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται σαν πηγή με ενεργό λινκ το www.agionorosroutes.blogspot.com