21.11.22

Ι. Σκήτη Αγ. Άννας - Κορυφή Άθωνα

 

 

Η εμβληματική αυτή διαδρομή είναι 7 χλμ. μέχρι την κορυφή του Άθωνα αλλά λόγω του ότι είναι δύσκολη και κοπιώδης δεν συνιστάτε να γίνεται αυθημερόν. Το μονοπάτι ξεκινάει ανηφορικά από το Κυριακό της Αγ. Άννας με τσιμεντένια σκαλιά μέχρι την θέση "Σταυρός" όπου θα βρείτε και βρύση με νερό . Για αυτό το πρώτο κομμάτι της διαδρομής θα κάνετε 1,15 - 1,30 ώρες . Αφού προμηθευτείτε νερό γιατί δεν υπάρχει άλλη βρύση στο υπόλοιπο της διαδρομής , συνεχίζετε την πορεία σας ανηφορικά μέσα από δάσος με καστανιές και μετά από 2,45 - 3,15 ώρες φτάνετε στο εκκλησάκι της Παναγιάς όπου μπορείτε να διανυκτερεύσετε αφού υπάρχει χώρος με κρεβάτια. Στο χώρο υπάρχει και πηγάδι με βρόχινο νερό αλλά ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες δεν έχει . Το τελευταίο κομμάτι της διαδρομής μέχρι την κορυφή μπορείτε να το κάνετε την επόμενη ημέρα . Είναι το πιο δύσκολο και θα κάνετε 1,15 - 1,50 ώρες αλλά θα πρέπει να προσέχετε γιατί συνήθως έχει ομίχλη αυτό το κομμάτι της διαδρομής και υπάρχει κίνδυνος αποπροσανατολισμού. Σε καμία περίπτωση μην κάνετε αυτή την διαδρομή μόνος και θα πρέπει να γίνει σε εποχή που δεν έχει χιόνια και έντονα καιρικά φαινόμενα. 
Οι χρόνοι που αναφέρονται είναι ενδεικτικοί και το πόσο θα κάνετε εξαρτάται από την φυσική σας κατάσταση και τις καιρικές συνθήκες που θα επικρατούν την ημέρα που θα κάνετε την διαδρομή.

ΠΡΟΣΟΧΗ Πολλές φορές λόγω καιρικών συνθηκών , έργων οδοποιίας και εργασιών μπορεί οι χωματόδρομοι αλλά και κάποια μονοπάτια να μην είναι βατά και να έχουν αλλάξει . Για αυτό πάντα θα πρέπει να ρωτάτε για την κατάσταση τους πριν ξεκινήστε την διαδρομή και πάντα η διάβαση τους γίνεται με δική σας ευθύνη. Το σύνολο των πληροφοριών που παρέχονται εδώ είναι απλά ένα εποπτικό εργαλείο για τον σχεδιασμό μιας διαδρομής και σε καμία περίπτωση δεν αντικαθιστούν την αναγκαιότητα πυξίδας και χάρτη για πλοήγηση στο τοπίο .

Οδηγίες χρήσης για τους χάρτες

Κάνοντας κλικ στο τετραγωνάκι στη πάνω αριστερή γωνία του χάρτη ανοίγει το "Υπόμνημα / Legend " όπου μπορείτε να βρείτε όλα τα σημεία ενδιαφέροντος . Για να δείτε πληροφορίες και φώτο για αυτά τα σημεία κάντε κλικ. Επίσης κάνοντας κλικ στην γραμμή της διαδρομής στον χάρτη ανοίγει καρτέλα με πληροφορίες. Στην πάνω δεξιά γωνία του χάρτη το πρώτο σύμβολο είναι για να "μοιραστείτε / share" τον χάρτη όπου θέλετε και κάνοντας κλικ στο σύμβολο αμέσως μετά ανοίγει ο χάρτης στο πρόγραμμα περιήγησης που έχετε.


 

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *Powered By Blogger