19.11.22

Ι. Σκήτη Τιμίου Προδρόμου (Ρουμανική) - Άγ. Νείλος

   Ανοίξτε τον χάρτη  μεγαλύτερο σε νέα καρτέλα  κάνοντας κλικ πάνω   δεξιά στο τετραγωνάκι  

Από την Ι. Σκήτη του Τιμίου Προδρόμου μέχρι και τον Άγ. Νείλο είναι σχεδόν 4 χλμ. και θα κάνετε 1,50 - 2,10 ώρες.Η διαδρομή αυτή είναι πάρα πολύ δύσκολη και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να την επιχειρήσετε παρά μόνο κατά την διάρκεια της Άνοιξης και του Καλοκαιριού και εφόσον έχετε καλή φυσική κατάσταση . Ειδικά το κομμάτι που περνά την Μεγάλη Σάρα θέλει πάρα πολύ ΠΡΟΣΟΧΗ. Θα πρέπει να έχετε μαζί σας νερό και πρέπει να είστε τουλάχιστον δυο άτομα για λόγους ασφαλείας.   

English version of this map available here

ο καιρός στην Σκήτη Τιμίου Προδρόμου www.accuweather.com

Οι χρόνοι που αναφέρονται είναι ενδεικτικοί και το πόσο θα κάνετε εξαρτάται από την φυσική σας κατάσταση και τις καιρικές συνθήκες που θα επικρατούν την ημέρα που θα κάνετε την διαδρομή   

ΠΡΟΣΟΧΗ Πολλές φορές λόγω καιρικών συνθηκών , έργων οδοποιίας και εργασιών μπορεί οι χωματόδρομοι αλλά και κάποια μονοπάτια να μην είναι βατά και να έχουν αλλάξει . Για αυτό πάντα θα πρέπει να ρωτάτε για την κατάσταση τους πριν ξεκινήστε την διαδρομή και πάντα η διάβαση τους γίνεται με δική σας ευθύνη. Το σύνολο των πληροφοριών που παρέχονται εδώ είναι απλά ένα εποπτικό εργαλείο για τον σχεδιασμό μιας διαδρομής και σε καμία περίπτωση δεν αντικαθιστούν την αναγκαιότητα πυξίδας και χάρτη για πλοήγηση στο τοπίο .

Οδηγίες για τους χάρτες παράδειγμα

Οδηγίες χρήσης για τους χάρτες

Κάνοντας κλικ στο τετραγωνάκι στη πάνω αριστερή γωνία του χάρτη ανοίγει το "Υπόμνημα / Legend " όπου μπορείτε να βρείτε όλα τα σημεία ενδιαφέροντος . Για να δείτε πληροφορίες και φώτο για αυτά τα σημεία κάντε κλικ. Επίσης κάνοντας κλικ στην γραμμή της διαδρομής στον χάρτη ανοίγει καρτέλα με πληροφορίες. Στην πάνω δεξιά γωνία του χάρτη το πρώτο σύμβολο είναι για να "μοιραστείτε / share" τον χάρτη όπου θέλετε και κάνοντας κλικ στο σύμβολο αμέσως μετά ανοίγει ο χάρτης στο πρόγραμμα περιήγησης που έχετε. Από το πρόγραμμα περιήγησης επίσης μπορείτε να ανοίξετε τον χάρτη στο Google Earth και να βλέπετε (αν έχετε σήμα κινητής τηλεφωνίας) εκτός απο την διαδρομή και το στίγμα σας πάνω στον χάρτη. Αυτό είναι πολύ χρήσιμο γιατί μπορείτε να βλέπετε σε πραγματικό χρόνο που βρίσκεστε. Επίσης καλό είναι να διαβάσετε το παρακάτω άρθρο με συμβουλές για την πεζοπορία στο Άγιον Όρος.
Στο ημερολόγιο που ακολουθει μπορείτε να δείτε σε κάθε ημέρα την αντίστοιχη ημερομηνία για το παλαιό ημερολόγιο.

Εκδοχή του σαιτ για κινητά εδώ athosmaps.blogspot.com


Athos Maps download

ΠΡΟΣΟΧΗ

Η αναδημοσίευση υλικού όπως κείμενα ,αρχεία pdf, χάρτες ,φωτογραφίες κλπ. επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται σαν πηγή με ενεργό λινκ το www.agionorosroutes.blogspot.com